fbpx
 

Mondzorg ouderen

Het is voor zowel jong als oud belangrijk om een goede mondhygiëne te hebben. Om die reden is het belangrijk om het gebit op de juiste manier te blijven verzorgen. Ouderen behoren tot een kwetsbare groep, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en andere aandoeningen. Bij Praktijk de Mond bieden wij daarom mondzorg voor ouderen. Wilt u graag meer te weten komen over mondzorg voor ouderen en de gevolgen van slechte mondzorg voor ouderen? Dan vertellen wij het u graag!

Tandarts behandeling

Waarom mondzorg voor ouderen?

Wanneer mensen lichamelijk en geestelijk achteruitgaan, is de mond het laatste wat nog functioneert. De mond speelt namelijk een belangrijke rol. Als iemand ouder wordt, kan er veel veranderen in de mond doordat het gebit soms steeds meer wordt verwaarloosd. Tandbederf, ontstekingen van het tandvlees en het kaakbot of aandoeningen van de slijmvliezen kunnen ontstaan door ziektes of medicatie. Medicatie kan ook invloed hebben op de speekselproductie wat bijvoorbeeld zorgt voor een droge mond. Daarom is het van belang dat ouderen de juiste mondzorg krijgen. Ongeveer 75% van de Nederlandse ouderen boven de 65 jaar draagt een kunstgebit. Ook dan geldt dat het belangrijk is om naar de tandarts te blijven gaan. Doordat het kaakbot slinkt, kan het kunstgebit minder goed zitten. Dit kan ervoor zorgen dat er beschadigingen aan het mondslijmvlies ontstaan. Wanneer ouderen lang rondlopen met aandoeningen, is er een groter risico op afgebroken en loszittende tanden of infecties.

Gevolgen slechte mondzorg ouderen

Indien er sprake is van een slechte mondzorg bij ouderen, kan dit nadelige gevolgen met zich meebrengen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een slechte mondhygiëne en parodontitis vaak samengaan met bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Meer informatie daarover leest u hier.

Mondzorg voor ouderen bij Praktijk de Mond

Veel ouderen hebben last van een slechte mondgezondheid. Daarom is het van belang dat ouderen de mondzorg krijgen die zij nodig hebben. Op afspraak komen bij ons zou u al enorm helpen. Zou u daarom graag een afspraak bij ons willen maken? U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefonisch bereiken op +31 (0)20 304 48 14. Bij Praktijk de Mond zorgen wij samen voor een goede mondgezondheid voor jong en oud!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)