fbpx
 

Slechte adem

Het komt bij veel mensen voor dat men last heeft van een onaangename slechte adem. Vaak zelfs zonder dat ze het doorhebben. Dit is niet alleen vervelend voor hunzelf. Ook de omgeving kan dit als vervelend ervaren. De meeste mensen merken de slechte adem echter zelf niet eens op. Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben. Heeft u hier last van en bent u benieuwd hoe u van de slechte adem af komt? Wij informeren u graag.

Oorzaak slechte adem

Wanneer u eetwaren als knoflook of ui eet, kan dit uiteraard zorgen voor een slechte adem. Ook kan een slechte adem ontstaan tijdens uw slaap, doordat de speekselproductie op dat moment lager is. Dit maakt dat de mond uitdroogt en er een vervelende geur uit voortkomt. Dit zijn echter niet de enige oorzaken. Zo kan een slechte adem ook wijzen op ontstoken tandvlees. In dat geval is het gebit niet goed of te weinig gepoetst of zijn er toch resten in het gebit of op de tong achtergebleven. Daarnaast kan roken en alcoholgebruik invloed hebben op de ademgeur. Het kan tevens komen door gezondheidsklachten als problemen in de neus- of keelholte. Denk aan een ontsteking of poliep.

flossen

Oplossing voor een slechte adem

 Het belangrijkste om van een slechte adem af te komen, is door uw mond te voorzien van de juiste mondhygiëne. Dit doet u door uw gebit tweemaal daags goed te poetsen met fluoridetandpasta. Het is raadzaam dit met een elektrische tandenborstel te doen. Raadzaam is ook uw tong schoon te houden met een tongschraper en de plekken tussen uw tanden te reinigen met stokers of ragers. Daarnaast kunt u gebruik maken van mondspoeling om uw slechte adem te verhelpen.

Een halfjaarlijks bezoek aan de mondhygiënist kan tevens helpen bij het voorkomen van een slechte adem. Een mondhygiënist reinigt plekken op uw gebit die u zelf lastiger kunt reinigen. Bovendien krijgt u instructies en tips hoe u uw gebit het beste gezond kunt houden.

Mondhygiënist bezoeken van Praktijk de Mond

Wilt u een afspraak maken bij de mondhygiënist om uit te sluiten dat u last heeft van bijvoorbeeld ontstoken tandvlees? De mondhygiënisten van Praktijk de Mond staan voor u klaar. Wij zorgen ervoor dat u bent voorzien van de best mogelijke mondzorg. Dit doen wij door het geven van vakkundig advies, onder de juiste persoonlijke begeleiding en aandacht. Wij willen immers net zo graag als u dat u over een gezonde mond beschikt.Online een afspraak maken doet u hier. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op  +31 (0)20 304 48 14. Wij verwelkomen u graag binnen onze praktijk!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)