fbpx
 

Kosten mondhygiënist

Een mondhygiënist richt zich vooral op preventieve mondzorg. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verwijderen van tandsteen, het schoonhouden van het gebit of zelfs een gaatje vullen. Ook geeft een mondhygiënist voorlichting hoe het gebit het beste schoon kan worden gehouden om pijnklachten en andere problemen te voorkomen. Een afspraak bij de mondhygiënist wordt vaak via de tandarts gemaakt. U kunt er echter ook zelf voor kiezen om na een controleafspraak bij de tandarts een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Er is geen verwijzing van de tandarts nodig.

Indien u van plan bent binnenkort naar de mondhygiënist te gaan, bent u vast benieuwd naar de kosten hiervoor. Wij informeren u graag!

Kosten mondhygiënist

Voor een behandeling bij de mondhygiënist worden geen standaard tarieven gehanteerd. De kosten hangen af van welke handelingen de mondhygiënist moet verrichten tijdens uw afspraak. Gaat het bijvoorbeeld om een extra reiniging? Dan liggen de kosten uiteraard anders dan wanneer er veel behandelingen noodzakelijk is. De tarieven voor alle handelingen die een mondhygiënist uitvoert zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook wij hanteren deze tarieven binnen de praktijk. Voor een weergave van onze tarievenlijst kijkt u hier.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

Voor kinderen tot 18 jaar worden alle behandelingen door de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar dient u over een aanvullende tandartsverzekering te beschikken. In dat geval kunt u de kosten van de behandeling van een mondhygiënist deels of volledig vergoed krijgen. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg daarom uw de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar indien u meer informatie wilt over de dekking.

Afspraak maken bij Praktijk de Mond?

Voor een afspraak bij de mondhygiënist kunt u altijd terecht bij onze praktijk. Onze mondhygiënisten helpen u om u te voorzien van een gezond en gereinigd gebit. Dit doen we altijd met persoonlijke aandacht en begeleiding. Wij willen u immers de best mogelijke mondzorg bieden. U kunt online een afspraak maken of bellen naar +31 (0)20 304 48 14. De mondhygiënisten van Praktijk de Mond staan voor u klaar om u van een optimale mondgezondheid te voorzien!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)