fbpx
 

Kosten tandarts

Alle tandartskosten worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De meeste kosten voor tandartsbehandelingen worden tot 18 jaar vergoed door de basisverzekering. Vanaf 18 jaar worden tandartskosten niet meer vergoed door de basisverzekering. Hiervoor kunt u dan een tandartsverzekering afsluiten, zodat de kosten (deels) kunnen worden vergoed. Wilt u meer weten over de kosten van een tandarts? Wij vertellen het u graag.

De kosten van een tandarts behandeling zijn afhankelijk van welke handelingen verricht moeten worden tijdens uw tandarts afspraak. Bovendien bepaalt de tandartspraktijk niet zelf de kosten voor alle behandelingen. De tandartstarieven worden door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgesteld met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De tandarts mag alleen 10 tot 15 procent afwijken van de vastgestelde tandartskosten. De kosten waarin tandartsen in dit geval afwijken, hebben te maken met de technieken en materialen die gebruikt worden voor de behandelingen.

Kosten tandarts behandeling

Onze tarieven worden overzichtelijk op onze website weergegeven in een tarievenlijst. In deze lijst zijn alle kosten per handeling gekoppeld aan een code. Deze ziet u per handeling aan de linkerkant staan. Deze code is terug te vinden op de factuur die men ontvangt van de tandarts.

Twijfelt u of de kosten voor uw tandarts behandeling gedeclareerd kunnen worden? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Het verschilt namelijk per behandeling of deze deels of volledig kan worden vergoed. Daarom is het altijd goed om bij het afsluiten van een tandartsverzekering goed geïnformeerd te zijn welke verzekering het beste aansluit bij uw wensen en de huidige staat van het gebit. Hiervoor kunt u zich het beste laten adviseren door uw tandarts.

Praktijk de Mond realiseert optimale mondzorg!

Heeft u vragen over de kosten van de tandarts of specifieke behandelingen? Dan kunt u ons altijd bellen op 020 – 304 48 14 of contact met ons opnemen via het contactformulier. Ook kunt u online een afspraak maken bij de tandarts. Bij Praktijk de Mond staat u als patiënt altijd centraal. Tijdens uw afspraak in onze praktijk krijgt u vakkundig advies, persoonlijke aandacht en een prettige begeleiding. Wij willen u de best mogelijke zorg bieden, zodat u een optimale mondgezondheid behoudt. Het team van Praktijk de Mond staat voor u klaar!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)