fbpx
 

Wat te doen tegen ontstoken tandvlees?

Wanneer u last heeft van ontstoken tandvlees is dat natuurlijk erg vervelend. In dat geval heeft u te maken met klachten als pijn en irritatie aan uw tandvlees, bloeding en/of zwelling. Het liefst wilt u hier uiteraard snel vanaf komen. Indien u last heeft van ontstoken tandvlees kunt u het beste een afspraak maken bij uw tandarts. De tandarts kijkt naar uw gebit en geeft u advies wat u het beste kunt doen. Ook kunt u zelf een aantal dingen doen om ontstoken tandvlees te verhelpen. Wij geven u graag advies hierover.

Wat u het beste kunt doen tegen ontstoken tandvlees

Naast een bezoek brengen aan de tandarts kunt u zelf ook een aantal stappen ondernemen om van uw ontstoken tandvlees af te komen. Het belangrijkste is: goede mondhygiëne. Zorg ervoor dat u uw tanden minimaal twee keer per dag met fluoride tandpasta poetst. Vergeet tevens niet de ruimte tussen uw tanden te reinigen. Dit kunt u het beste doen met ragers en stokers. Is dit niet voldoende tandvlees te verhelpen? Dan kunt u het beste nogmaals een afspraak maken bij de tandarts. De tandarts helpt u dan verder om weer over een ontstekingsvrij gebit te beschikken.

Voorkomen van ontstoken tandvlees

De kans op ontstoken tandvlees is het kleinst bij een goede mondhygiëne.  Zo zijn er naast tweemaal daags tanden poetsen en reinigen nog een aantal andere manieren waarmee u voor een optimale mondhygiëne zorgt. Voeding heeft bijvoorbeeld veel impact op de mondgezondheid. Suikers en alcohol kunnen het gebit aantasten en voor een slechte mondhygiëne zorgen. Door gezonde voedingsmiddelen te consumeren, zorgt u voor een gezonder gebit (inclusief tandvlees!). Ook kan mondspoelmiddel (zonder alcohol) voor een betere reiniging zorgen en het bezoeken van een mondhygiënist.

Praktijk de Mond helpt u graag!

Twijfelt u of u te maken heeft met ontstoken tandvlees en of u er wel genoeg aan doet om dit te voorkomen of verhelpen? Neem dan gerust contact op met onze praktijk. De tandartsen van Praktijk de Mond staan voor u klaar om u van de best mogelijke adviezen en mondzorg te voorzien. Wij vinden het net zo belangrijk als u dat u over een goede mondgezondheid beschikt. Het maken van een afspraak bij onze praktijk kan online of telefonisch via +31 (0)20 304 48 14. Ook kunt u uw vragen via ons contactformulier sturen. Wij helpen u graag met het behouden van een goede mondgezondheid!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)