fbpx
 

Eerste bezoek tandarts

Wanneer u patiënt wordt bij Praktijk de Mond plannen wij voorafgaand aan uw behandeling een eerste bezoek in bij een tandarts binnen onze praktijk. Tijdens het eerste bezoek bespreken wij uw wensen en verzamelen wij alle gegevens die vereist zijn om uw mondgezondheid in kaart te brengen. Wij willen uw bezoek aan onze praktijk zo prettig mogelijk maken. Indien u angstig bent voor de tandarts, is dit ook goed om tijdens een eerste bezoek aan te geven. Zo kunnen wij hier rekening mee houden. Ook vragen wij u vriendelijk om bij uw eerste bezoek een geldig legitimatiebewijs en zorgverzekeringspasje mee te nemen. U ontvangt bij binnenkomst een gezondheidsvragenlijst van ons, zodat wij voorafgaand aan het bezoek inzicht hebben in uw gezondheid en eventuele medicijngebruik.

Wat doen wij tijdens uw eerste bezoek?

Wij vinden het belangrijk om uw bezoek aan onze praktijk goed te starten. Daarom vindt er bij het eerste bezoek een uitgebreid mondonderzoek plaats. Allereerst kijken we hierbij naar de voorgeschiedenis en de huidige staat van uw gebit. Ook wordt er gevraagd naar uw algemene gezondheid. Er worden röntgenfoto’s gemaakt voor het opstellen van een diagnose. Op basis van de bevindingen uit het mondonderzoek en uw wensen voor het gebit wordt een behandelplan opgesteld. Tijdens het eerste bezoek vindt er geen behandeling plaats, mits u last heeft van acute klachten. Daarna wordt direct een vervolgafspraak met u ingepland, zodat we samen zorgen voor het behouden van de juiste mondzorg voor uw gebit.

Kosten eerste bezoek tandarts

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in opdracht van de overheid voor iedere tandartsbehandeling een prijs vastgesteld. Daarom zijn al onze prijzen gehanteerd conform de opgestelde tarievenlijst van de NZa. Onze tarieven bekijkt u hier. 

Voor uw eerste bezoek zijn de volgende codes in de tarievenlijst van toepassing:

  X10 Maken en beoordelen kleine röntgenfoto

  X21 Maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto

  C22 Aanvullende medische anamnese na (schriftelijke) routinevragen

Wij adviseren u bij uw zorgverzekeraar na te vragen welke tandartskosten u wel en niet vergoed krijgt.

Afspraak maken voor eerste bezoek bij Praktijk de Mond?

Wilt u graag een afspraak maken voor een eerste bezoek aan onze praktijk? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of maak direct online een afspraak. Indien u vooraf nog een aantal vragen hebt, kunt u ons ook altijd bellen op +31 (0)20 304 48 14. Ons team helpt u graag bij het behouden van een goede mondgezondheid. Bij ons staat u als patiënt altijd centraal. Wij behandelen onze patiënten vakkundig en met de juiste


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)