fbpx
 

Mondzorg informatie

Een goede mondgezondheid is erg belangrijk. Mondgezondheid speelt namelijk een grote rol in uw verdere gezondheid. Wetenschappers komen er steeds vaker achter dat er een verband is tussen ziektes en mondgezondheid. Bij Praktijk de Mond streven wij naar een goede mondgezondheid! Bent u benieuwd naar het belang van goede mondzorg? Dan informeren wij u graag.

Waarom is mondzorg belangrijk?

Er is steeds meer bekend over het verband tussen de mondgezondheid en de algemene gezondheid. In de mond worden veel aandoeningen als eerste zichtbaar. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van pijnklachten, wondjes en ontstekingen. Daarentegen kunnen aandoeningen in de mond allerlei ziektes veroorzaken doordat bacteriën in de bloedbaan terechtkomen. Wanneer dit het geval is, kan dit allerlei ziektes zoals hart- en vaatziekten veroorzaken. 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen met een slechte mondhygiëne of parodontitis een hoger risico lopen om hersenaandoeningen, zoals dementie en de ziekte van Alzheimer, te ontwikkelen. Er kan dus gezegd worden dat een goede mondgezondheid niet alleen belangrijk is voor het gebit, maar voor het gehele lichaam. De meeste mensen onderschatten het belang van de mondgezondheid op de algehele gezondheid. Hierdoor lopen mensen onnodig gezondheidsrisico’s op. Wanneer u over een gezond immuunsysteem beschikt, worden er door de aanwezigheid van orale bacteriën in uw bloed geen problemen veroorzaakt. Door een goed immuunsysteem kunnen infecties worden voorkomen.

Om deze redenen is het van belang dat u twee keer per jaar op een controle afspraak komt bij de tandarts en/of de mondhygiënist. Ook is het belangrijk om twee keer per dag op de juiste manier uw tanden te poetsen en te reinigen met stokers of ragers. Vergeet hierbij ook niet uw tong te poetsen. Dit verwijdert de bacteriën.

slechte adem

Patiënten doorverwijzen

Het is mogelijk om uw patiënten voor de mondhygiëne, implantologie, parodontologie of protheses door te verwijzen naar onze praktijk. Uiteraard bieden wij uw patiënten de beste zorg met uitstekende resultaten. Bij een doorverwijzing nemen wij dezelfde dag nog contact op met de patiënt om op korte termijn een afspraak in te plannen. De verwijzing kan worden aangeleverd via het digitale verwijsformulier, via uw eigen verwijsmethode, telefonisch en via de mail. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 6 30 75 80 65 en via de mail op info@demond.nl.

Tarieven en tandarts verzekering

Bent u benieuwd naar onze tarieven en hoe het zit met tandartsverzekeringen? Dan vertellen wij u hier graag meer over. 

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in opdracht van de overheid voor elke behandeling een prijs vastgesteld. Deze tarieven kunt u terugvinden in de tariefbeschikking tandheelkundige zorg van de NZa.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de meeste behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Dit maakt dat u een gedeelte of de gehele behandeling vergoed kunt krijgen. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar. Controleer daarom altijd uw verzekeringspolis.

Afspraak maken bij Praktijk de Mond

Wilt u graag een afspraak bij ons maken, maar heeft u nog een aantal vragen? Dan helpen wij u graag. U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier, telefonisch op +31 (0)20 304 48 14 of direct online een afspraak maken. Bij Praktijk de Mond zorgen wij samen voor een goede mondgezondheid!