fbpx
 

Kosten wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling kan voorkomen dat uw tand en/of kies ontstoken raakt vanwege tandbederf of een vulling. U kunt een ontsteking herkennen aan (hevige) pijn bij het kauwen, gevoelige tanden bij het drinken van koude en warme dranken of kloppende pijn aan de tanden/kiezen. Er hoeft echter geen sprake te zijn van klachten. Indien u denkt last te hebben van een ontstoken wortelkanaal en de tandarts dit bevestigt, is het van belang een wortelkanaalbehandeling te laten uitvoeren. Dit is de enige manier waarop u weer over een geheel ontstekingsvrij wortelkanaal beschikt.

Kosten wortelkanaalbehandeling

De kosten voor een wortelkanaalbehandeling zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat wij voor een wortelkanaalbehandeling de tarieven hanteren conform de opgestelde tarievenlijst van de NZa. De exacte kosten van de behandeling variëren echter per persoon. Dit komt het afhankelijk is van onder andere het aantal kanalen dat ontstoken is en de complexiteit van de behandeling. Daarom is er voor iedere wortelkanaalbehandeling een persoonlijke aanpak vereist. U vindt op deze pagina onze tarievenlijst voor alle behandelingen.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

Bij kinderen jonger dan 18 jaar wordt een wortelkanaalbehandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar en ouder wordt de behandeling niet vanuit de basisverzekering vergoed. U dient in dat geval een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Dan kunt u de kosten voor een wortelkanaalbehandeling bij uw zorgverzekeraar declareren en dit (deels) vergoed krijgen. Hoeveel van de totale kosten vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Wortelkanaalbehandeling bij Praktijk de Mond

Denkt u een wortelkanaalbehandeling nodig te hebben, doordat u last heeft van ontstekingen? Praktijk de Mond helpt u graag! Ons team is gespecialiseerd in alles op het gebied van tandheelkunde. Wij streven naar de best mogelijke mondzorg voor onze patiënten. U kunt direct online een afspraak maken bij onze praktijk. Heeft u toch nog vragen? Stel ze gerust in ons contactformulier of bel naar +31 (0)20 304 48 14. Onze specialisten staan voor u klaar!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)