fbpx
 

Tandartsverzekeringen

Het is belangrijk om over een goed en gezond gebit te beschikken. Hiervoor is het essentieel om het gebit van de juiste mondzorg te voorzien. Dit begint bij tweemaal daags goed uw tanden poetsen. Ook reinigt u uw tanden het beste door de ruimte tussen uw tanden schoon te maken met ragers, stokers of flossdraad. Toch kan er ondanks dagelijkse mondzorg sprake zijn van gebitsproblemen die u zelf niet kunt oplossen. Hiervoor is een bezoek aan de tandarts nodig voor een behandeling. Voorbeelden van behandelingen zijn een gaatje vullen, tandvleesontsteking behandelen of een wortelkanaalbehandeling. Uiteraard brengt iedere tandartsbehandeling kosten met zich mee. Door een verzekering af te sluiten kunnen deze kosten echter deels of geheel worden vergoed. Wij informeren u graag over tandartsverzekeringen.

Tools

Vergoeding vanuit (tandarts)verzekeringen

Voor kinderen tot 18 jaar worden bijna alle tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Indien uw kind een beugel nodig heeft, is het wel raadzaam een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Uw kind is dan verzekerd voor de orthodontie kosten die bij een beugel komen kijken.

Vanaf 18 jaar en ouder worden tandartskosten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u hoge tandartskosten wilt voorkomen, is het verstandig een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Met een aanvullende tandartsverzekering worden kosten als een afspraak bij de tandarts of mondhygiënist vergoed. Ook bepaalde behandelingen kunnen deels of volledig worden vergoed. Het verschilt echter per persoon welke tandartsverzekering het beste is om af te sluiten. Dit is afhankelijk van hoeveel en welke behandelingen men dat jaar nodig heeft.

Consult over tandartsverzekering afsluiten

Het is niet voor iedereen nodig om een tandartsverzekering af te sluiten. Vraagt u zich af of het voor u wel van belang is? Onze tandartsen geven u graag persoonlijk advies. Wij kijken naar de huidige staat van uw gebit en welke behandelingen u de komende 1 á 2 jaren nodig zult hebben. Zo weet u welke tandartsverzekering mogelijk het beste bij u past. Wij helpen u graag goed voorbereid te zijn op de kosten die u kunt verwachten. Ook voorzien wij u graag van alle mondzorg informatie. Kom gerust langs voor een consult met onze tandartsen. Het team van Praktijk de Mond staat voor u klaar!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)