fbpx
 

Kosten tandsteen verwijderen

Tandsteen is een verharding van tandplak dat niet zelf weggepoetst kan worden. Daarom moet dit door een tandarts of mondhygiënist worden gedaan. Laat u uw tandsteen niet verwijderen, dan kan dit schadelijk zijn voor uw gebit. Tandsteen veroorzaakt namelijk gaatjes en ontstekingen aan uw gebit. Door uw tandsteen te laten verwijderen door een tandheelkundige voorkomt u deze nare gevolgen. Bent u benieuwd naar de kosten van tandsteen verwijderen bij Praktijk de Mond? Wij geven u graag meer informatie hierover.

Wat zijn de kosten voor tandsteen verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van tandsteen worden jaarlijks wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daarom zijn dit tevens de prijzen die wij hanteren binnen onze praktijk. De kosten zijn echter ook afhankelijk van de hoeveelheid tandsteen en hoe lang de tandarts of mondhygiënist bezig is met de reiniging van uw gebit. In onze tarievenlijst worden de kosten voor het verwijderen van tandsteen weergegeven onder de code M03. Het tarief van tandsteen verwijderen valt onder gebitsreiniging. Voor de reiniging betaalt u per vijf minuten €14,91.

tandvlees

Vergoeding door zorgverzekeraar

Het behandelen van tandsteen door een tandarts of mondhygiënist wordt vanaf 18 jaar en ouder niet vergoed vanuit de basisverzekering. Beschikt u over een aanvullende tandartsverzekering? Dan worden de kosten in de meeste gevallen wel vergoed als het gaat om mondhygiëne. Indien u twijfelt of u de kosten voor tandsteen verwijderen kunt laten declareren, kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Tandsteen verwijderen door Praktijk de Mond

Heeft u last van tandsteen? Dan doet u er goed aan dit direct te laten behandelen om nare gevolgen aan uw gebit te voorkomen. Voor het verwijderen van tandsteen kunt u terecht bij Praktijk de Mond. Wij beschikken over een team dat gespecialiseerd is in mondhygiëne en tandheelkunde. Een team dat u de best mogelijke zorg biedt in een prettige omgeving. U kunt voor het verwijderen van uw tandsteen online een afspraak maken of contact opnemen via het contactformulier. Wij verwelkomen u graag in onze tandartspraktijk!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)