fbpx
 

Kosten brug plaatsen

Wanneer er een paar tanden of kiezen in het gebit vervangen moeten worden, is het plaatsen van een brug een mogelijke oplossing hiervoor. Een brug vervangt de ontbrekende of beschadigde tanden/kiezen. Dit houdt in dat de lege ruimte die ontstaan is door de ontbrekende of beschadigde tanden/kiezen nu als het ware met een brug worden overbrugd. Dit wordt gedaan door meerdere kronen aan elkaar te maken of middels retentievleugels.

Een brug zorgt ervoor dat u weer over een geheel gevuld en gezond gebit beschikt. Ook maakt het kauwen weer een stuk makkelijker en voorkomt u dat tanden naast de lege ruimte in uw mond scheef gaan staan. Wilt u een brug plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten hiervoor? Wij informeren u graag!

Wat zijn de kosten voor een brug plaatsen?

De kosten voor een brug plaatsen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daarom worden deze tarieven ook binnen onze praktijk gehanteerd voor de behandeling. De  kosten voor een brug plaatsen verschillen per persoon. Het is afhankelijk van het type materiaal dat gebruikt wordt en in welke staat de tanden en/of kiezen zijn. Dit wordt door de tandarts voor u berekend. Belangrijk is wel dat indien de behandeling meer dan €250 bedraagt, de tandarts u moet voorzien van een begroting met indicatie kosten voor de behandeling.

Een brug plaatsen wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is daarom goed om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunnen de kosten van de behandeling (deels) worden vergoed. Het is raadzaam om hiervoor de polisvoorwaarden door te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Brug plaatsen bij Praktijk de Mond?

Wilt u een brug plaatsen bij onze praktijk? Wij staan voor u klaar. Wij beschikken over tandartsen die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van bruggen. Met persoonlijke aandacht en prettige begeleiding zorgen onze tandartsen ervoor dat u weer met een mooi en gevuld gebit de deur uitgaat. Wij streven immers naar de best mogelijke mondzorg, waarbij de patiënt altijd centraal staat. U kunt bij ons online een afspraak maken of bellen naar +31 (0)20 304 48 14. Heeft u nog vragen? Stel deze gerust in ons contactformulier. Wij verwelkomen u graag binnen onze praktijk.


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)