fbpx
 

Mondhygiënist

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Bij Praktijk de Mond beschikken wij over een team van mondhygiënisten. Wilt u graag weten hoe een behandeling bij de mondhygiënist eraan toegaat? Dan informeren wij u graag. 

Behandeling mondhygiënist

Het is van belang dat u om de 6 maanden, naast een bezoek aan de tandarts, naar de mondhygiënist gaat ter controle. Het doel van dit bezoek is om uw gebit en tandvlees gezond te houden en lang van uw gebit te kunnen genieten. Wanneer u voor uw eerste afspraak komt, wordt eerst uw mondgezondheid bepaald. Daarnaast focust de mondhygiënist zich op het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen en het uitvoeren van taken die gericht zijn op genezing. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een tandvlees behandeling. Verder brengen mondhygiënisten de conditie van het tandvlees en het kaakbot in kaart en geven zij voorlichting over de nazorg. Hierdoor wordt een goede mondgezondheid behouden. De mondhygiënist geeft niet alleen voorlichting over gebitsverzorging, maar ook over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op uw gebit. Dit zijn niet de enige taken van een mondhygiënist. Er worden namelijk ook werkzaamheden in de mond uitgevoerd tijdens de preventie behandeling. Voor meer informatie over wat een mondhygiënist precies doet, kijkt u hier.

Kosten mondhygiënist

De kosten van de mondhygiënist zijn gehanteerd conform de tarievenlijst van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bent u benieuwd naar onze kosten? Daarover vertellen wij hier meer.

Afspraak maken bij onze mondhygiëniste

Veel mensen hebben last van bloedend tandvlees, gevoelige tanden of een slechte adem. Wilt u een afspraak maken bij onze mondhygiënist om dit te voorkomen? U kunt op eigen initiatief een afspraak maken bij onze mondhygiënist. Een verwijzing van de tandarts is niet nodig. Dit is geheel vrijblijvend. Ook kunt u een vrijblijvende afspraak maken voor een gratis tandvlees controle.

De mondhygiënist beoordeelt uw mond en kijkt op welke manier uw klachten te verhelpen zijn door middel van een behandeling. Om een afspraak te maken kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of direct online een afspraak maken. Bij Praktijk de Mond streven wij naar een goede mondgezondheid voor al onze patiënten!