fbpx
 

Kosten gaatje vullen

Een gaatje vullen is een veelvoorkomende behandeling die een tandarts uitvoert. Gaatjes in het gebit ontstaan vanwege tandplak. De gaatjes worden door de tandarts gevuld. Belangrijk is om hier niet al te lang mee te wachten indien u last heeft van een gaatje. Dat kan namelijk zorgen voor pijnklachten aan uw gebit. Denkt u te maken te hebben met een gaatje en wilt u deze laten vullen. Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken. Wij informeren u graag over de kosten voor een gaatje vullen bij de tandarts.

De kosten voor een gaatje vullen

De kosten voor een gaatje vullen hangen af van een aantal factoren. Allereerst is het afhankelijk van hoeveel gaatjes er gevuld moeten worden. Hoe meer gaatjes, des te hoger de kosten. Daarnaast is het wel of niet gebruiken van verdoving tijdens de behandeling een factor. Een andere belangrijke factor is welk materiaal tandvulling wordt gebruikt. De tandarts maakt gebruik van een composiet vulling. De kosten voor al deze factoren zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daarom hanteren wij ook bij Praktijk de Mond deze tarieven voor onze behandelingen. Bent u benieuwd naar een overzicht van de kosten voor een gaatje vullen? Deze bekijkt u hier.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering, waaronder de kosten voor een gaatje vullen. Vanaf 18 jaar en ouder worden tandartskosten echter niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor dient u een tandartsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de type verzekering kunt u de kosten van een gaatje vullen declareren bij uw zorgverzekeraar en deze (deels) vergoed krijgen.

Afspraak maken voor gaatje vullen bij Praktijk de Mond

Wilt u uw gaatje vullen om weer over een geheel gezond gebit te beschikken? Dan kunt u online een afspraak maken bij onze praktijk. Onze tandartsen helpen u graag. Wij bieden de best mogelijke mondzorg aan onze patiënten. Dit met de juiste persoonlijke aandacht en begeleiding. Heeft u nog vragen over de behandeling? Dan kunt u deze stellen in ons contactformulier of bellen naar +31 (0)20 304 48 14. Het team van Praktijk de Mond staat klaar voor al uw tandartsbehandelingen!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)