fbpx
 

Wat doet een mondhygiënist?

Het is van belang dat u om de 6 maanden, naast een bezoek aan de tandarts, naar de mondhygiënist gaat voor controle. Het doel van dit bezoek is om uw gebit en tandvlees gezond te houden en lang van uw gebit te kunnen genieten. Tijdens een behandeling bij de mondhygiënist wordt er gefocust op het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen. Daarnaast houdt de mondhygiënist zich bezig met het uitvoeren van taken die gericht zijn op genezing. Hierbij kunt u denken aan het behandelen van tandvleesaandoeningen. Verder brengt de mondhygiënist de conditie van het tandvlees en het kaakbot in kaart en geven zij voorlichting over gebitsverzorging. Hierdoor wordt een goede mondgezondheid behouden. De mondhygiënist geeft niet alleen voorlichting over gebitsverzorging, maar ook over het ontstaan van gaatjes, tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op uw gebit.

Dit zijn niet echter de enige taken van een mondhygiënist. Er worden namelijk ook werkzaamheden in de mond uitgevoerd tijdens de behandeling. Er wordt allereerst mondonderzoek gedaan en röntgenfoto’s en/of gebitsafdrukken gemaakt indien nodig. Daarna volgt het monitoren, analyseren en evalueren van de mondgezondheid. Tijdens het reinigen van het gebit wordt de tandplak, de aanslag en de tandsteen verwijderd. Wanneer gebit beschermende middelen zoals fluoride nodig zijn, brengt de mondhygiënist deze ook aan. Daarnaast zorgt een mondhygiënist voor het sealen en polijsten van vullingen. Een bevoegde mondhygiënist mag verdoven en bepaalde gaatjes in tanden en kiezen vullen.

De duur van de behandeling bij de mondhygiënist verschilt per patiënt. Dit hangt namelijk af van de mondhygiëne. Gemiddeld duurt een afspraak bij de mondhygiënist een half uur tot een uur.

Een afspraak maken bij de mondhygiënist van Praktijk de Mond

Wilt u na deze informatie graag een afspraak maken bij de mondhygiënist? Dan kunt u terecht bij Praktijk de Mond! Wij beschikken over mondhygiënisten die gespecialiseerd zijn. Wij willen onze patiënten altijd voorzien van de best mogelijke zorg. Dit doen we met persoonlijke begeleiding en aandacht binnen een praktijk met een prettige sfeer. Samen zorgen we ervoor dat u beschikt over een optimale mondgezondheid. Het team van Praktijk de Mond staat voor u klaar!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)