fbpx
 

Kosten verstandskies trekken

Er komt een moment waarop vrijwel iedereen last krijgt van klachten aan de verstandskies. De tandarts kan dan na het maken van een röntgenfoto besluiten om de verstandskies te laten trekken. Afhankelijk van de complexiteit van de behandeling wordt bepaald of de ingreep door de tandarts zelf wordt gedaan. Zo niet, dan wordt u doorverwezen naar de kaakchirurg. U bent vast benieuwd naar het verschil in de kosten voor het trekken van een verstandskies bij een tandarts of kaakchirurg. Wij informeren u graag hierover, zodat u goed bent voorbereid wanneer u uw verstandskies moet laten trekken.

Wat kost een verstandskies trekken?

De kosten voor het trekken van een verstandskies hangen er van af waar de behandeling wordt uitgevoerd. Ook hangt het af van welke handelingen verricht moeten worden om de verstandskies te verwijderen. Een verstandskies trekken valt onder een specialistische ingreep. Hierdoor kan het voorkomen dat de kaakchirurg de ingreep realiseert. Voor het trekken van een verstandskies hanteren wij het tarief dat is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor ons tarievenoverzicht kijkt u hier.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar

Kinderen tot 18 jaar krijgen de kosten voor een verstandskies trekken volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Of de ingreep vanaf 18 jaar wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar is afhankelijk van wie de ingreep uitvoert. We leggen dit uit voor zowel de tandarts als kaakchirurg.

Verstandskies trekken door de tandarts

Wordt uw verstandskies door de tandarts getrokken? Dan kunnen de kosten oplopen tot een paar honderd euro. Deze ingreep wordt dan niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kunt u hiervoor een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Het verschilt per verzekering hoeveel dekking u krijgt voor de kosten van een verstandskies trekken. Beschikt u over een aanvullende tandartsverzekering? Dan betaalt u geen eigen risico en eigen bijdrage.

Verstandskies trekken door de kaakchirurg

Indien uw verstandskies wordt verwijderd door de kaakchirurg, wordt de ingreep wel vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt echter alleen als de tandarts u naar de kaakchirurg heeft doorverwezen. Kiest u er zonder doorverwijzing zelf voor om uw verstandskies te laten trekken door de kaakchirurg? Dan worden de kosten niet vanuit uw basisverzekering vergoed. Verder betaalt u geen eigen bijdrage indien de ingreep door de kaakchirurg wordt gedaan. Wel betaalt u eigen risico.

Verstandskies trekken door Praktijk de Mond?

Wilt u een afspraak maken voor het trekken van uw verstandskies? Wij verwelkomen u graag in onze praktijk. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te voorzien van een gezond gebit. Is de ingreep voor het verwijderen van uw verstandskies te complex om te realiseren bij de tandarts? Dan verwijzen wij u door naar de kaakchirurg. U staat als patiënt bij ons centraal en wij willen u de best mogelijke mondzorg bieden!

Voor vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen naar +31 (0)20 304 48 14.


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)