fbpx
 

Kosten tanden bleken

Heeft u last van gele tanden? Mogelijk kan dit op te lossen zijn door speciale tandpasta’s. Zijn uw tanden al eenmaal verkleurd, dan is dat lastiger op te lossen met tandpasta. In dat geval kan tanden bleken de oplossing bieden. Het is een zeer populaire manier van het witter krijgen van het gebit. Door uw tanden te bleken kunt u weer schaamteloos lachen en genieten van een wit en stralend gebit. Wilt u daarom uw tanden bleken en bent u benieuwd naar de kosten hiervoor?

De kosten voor tanden bleken door de tandarts zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven hanteren wij tevens binnen onze praktijk. Zie hiervoor onze tarievenlijst. De kosten voor tanden bleken ziet u binnen deze lijst in de E-codes. Deze tarieven gaan over endodontologische behandelingen. Hieronder valt ook het tanden bleken.

bleken

Kosten tanden bleken

Tanden bleken kan inwendig of uitwendig worden gedaan. Bij inwendig bleken wordt de tand of kies van binnenuit gebleekt. Dit gebeurt door middel van een tijdelijke vulling waarmee de tand of kies wordt dichtgemaakt. Bij uitwendig bleken wordt er bleekgel aan de buitenkant van de tanden aangebracht. Voor inwendig bleken is het tarief in 2023 voor de eerste zitting €53,20. Voor iedere daarop volgende zitting betaalt u €19,95. Voor uitwendig bleken is het tarief per kaak €83,12.

Vergoeding tanden bleken kosten vanuit verzekeraar

Of de behandeling voor het tanden bleken wordt vergoed vanuit uw verzekeraar is afhankelijk van welk type bleekbehandeling u krijgt. Het uitwendig bleken wordt niet vaak vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Dit komt omdat het vooral om het cosmetische aspect gaat in plaats van het medisch belang van uw mondgezondheid. Inwendig bleken wordt echter vaak wel voor een groot deel vaak vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar is het raadzaam de polisvoorwaarden te bekijken, zodat u weet in hoeverre de kosten kunnen worden vergoed.

Tanden bleken bij Praktijk de Mond?

Voor zowel het inwendig als uitwendig bleken van uw tanden kunt u terecht bij onze praktijk. Wij beschikken over tandartsen die hierin gespecialiseerd zijn. Dit maakt dat wij u vakkundig advies en persoonlijke aandacht kunnen geven die u nodig hebt voor uw behandeling. Wij willen graag dat u zich prettig voelt over uw gebit. Daarom helpen wij u graag met alle behandelingen om u van een stralend, maar bovenal gezond gebit te voorzien!

Een afspraak maken kan online of telefonisch op +31 (0)20 304 48 14. Heeft u vragen over de behandeling of de kosten? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier. Voor de beste mondzorg kunt u terecht bij Praktijk de Mond!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)