fbpx
 

Gevolgen slechte mondzorg ouderen

Goede mondzorg is erg belangrijk. Mondzorg voor ouderen wordt daarbij snel vergeten. Dit terwijl deze groep juist extra aandacht nodig heeft voor de juiste mond- en tandheelkundige zorg. Mede doordat slechte mondzorg bij deze groep kan leiden tot grote gevolgen. Bent u benieuwd wat deze gevolgen zijn en waarom goede mondzorg essentieel is, vooral bij ouderen? Wij vertellen het u graag.

Wat zijn gevolgen van slechte mondzorg bij ouderen?

Slechte mondzorg kan bij ouderen zorgen voor een slechte gezondheid. Aandoeningen en gezondheidsklachten zijn vroegtijdig te ontdekken via de mond. Denk bijvoorbeeld aan reuma, stress en een lage weerstand. Ook kan slechte mondhygiëne voor bacteriën zorgen die een longontsteking kunnen veroorzaken. Dit geldt met name bij hoge risicogroepen. Daarnaast hebben ouderen met een tandvleesontsteking een hoger risico op hart- en vaatziekten en onstabiliteit van de suikerspiegel bij diabetes. Daarom is het zeer van belang om voor de juiste mondhygiëne te zorgen, bij zowel jongeren als ouderen. Enkel is het voor ouderen nog belangrijker het gebit niet te verwaarlozen.

tandvlees check

De juiste mondzorg

Voor het behouden van een goede mondgezondheid is het daarom raadzaam om ieder half jaar op een controle afspraak te komen bij de tandarts en/of de mondhygiënist. Bovendien is het van belang om tweemaal daags uw tanden te poetsen en te reinigen met ragers of stokers. Pak het poetsen van uw tong ook mee tijdens het poets proces. Door de tong schoon te houden, zorgt u voor het verwijderen van bacteriën.

Mondzorg voor ouderen bij Praktijk de Mond

Wilt u graag langskomen bij onze praktijk om uw mond gezond te houden? Het team van Praktijk de Mond helpt u graag. Wij bieden onze mondzorg voor ouderen in een prettige omgeving en met de juiste persoonlijke aandacht en begeleiding. Wij nemen u stapsgewijs mee tijdens de behandeling, zodat u weet wat er speelt en wat u kunt verwachten. Wij willen u immers de best mogelijke mondzorg bieden. Het maken van een afspraak kan online via onze website. Ook kunt u ons uiteraard bellen op +31 (0)20 304 48 14 of voor vragen contact opnemen via ons contactformulier. Ons team verwelkomt u van harte in onze praktijk!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)