fbpx
 

Tandarts

Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Hierdoor durven zij geen bezoek te brengen aan de tandarts en stellen zij hun afspraak uit. Een halfjaarlijkse controle afspraak bij de tandarts is echter erg belangrijk. Het behouden van een goede mondhygiëne voorkomt niet alleen gaatjes en tandvleesaandoeningen, maar zorgt er ook voor dat de kans op hart- en vaatziekten en diabetes wordt verkleind. Indien een afspraak wordt uitgesteld, kan dit leiden tot meer gebitsproblemen. Dit heeft tot gevolg dat er nog meer aan uw gebit moet gebeuren. Praktijk de Mond helpt u daarom graag met het behouden van een goede mondhygiëne!

Praktijk de Mond is een gloednieuwe tandartspraktijk, gevestigd in hartje Amsterdam-West. Mondhygiëne en gebitskwaliteit worden erg gewaarborgd door onze tandartsen en mondhygiënisten. Onze tandartsen hebben een universitaire studie Tandheelkunde afgerond en staan geregistreerd als professioneel beroepsbeoefenaar in het BIG-register. Dat is een wet die beschrijft welke tandheelkundige handelingen een tandarts mag verrichten. Wij behandelen uw mond- en tandvleesproblemen uiterst vakkundig. Daarbij helpen wij u graag door instructies en voorlichting te geven over hoe u de juiste mondhygiëne kunt behouden. Dit geldt voor alle leeftijden. In onze praktijk staat onze patiënten centraal en krijgen zij vakkundig advies, persoonlijke aandacht en een prettige begeleiding. Om u de best mogelijke zorg te garanderen, is het voor ons noodzakelijk dat wij als professionals onze kennis up-to-date houden. Dit realiseren wij door bijscholing.

De behandelingen

Onze tandartsen onderzoeken de mond en stellen diagnoses, formuleren behandelplannen en behandelen gebitten. Wij zorgen ervoor dat ziekten en afwijkingen aan het gebit zoveel mogelijk worden voorkomen. De patiënt houdt op deze manier een goede mondgezondheid met als gevolg dat de functies in het mond- en kauwstelsel zo lang mogelijk worden behouden. U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen. Wanneer u voor het eerst op afspraak komt, kijken wij naar uw mondgezondheid. Onze behandelingen bestaan onder andere uit: gaatjes vullen, tandsteen verwijderen en een verstandskies trekken. Daarnaast besteedt ons team extra tijd en aandacht aan het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts. Hetzelfde geldt voor andere tandheelkundige zorgvragen. Onze kindertandarts schenkt ook veel aandacht aan het geven van instructies en voorlichtingen aan kinderen. Kinderen zijn namelijk de toekomst. Daarom spreken wij van “jong geleerd is oud gedaan”. Door kinderen een goede mondhygiëne aan te leren, kan dit in de toekomst ervoor zorgen dat het gebit langer gezond blijft. Daarbij is mondzorg voor ouderen ook van belang, omdat zij gevoeliger zijn voor ontstekingen en aandoeningen. Krijgt u acuut last van ernstige klachten, dan kunt u ook terecht bij onze spoed tandarts

Kosten tandarts

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in opdracht van de overheid voor elke behandeling een prijs vastgesteld. Onze prijzen zijn dan ook gehanteerd conform de tarievenlijst van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bent u benieuwd naar de kosten van de tandarts? Dan kunt u hier kijken voor meer informatie.

Wilt u graag een afspraak bij ons maken of heeft u nog een aantal vragen? Dan helpen wij u graag. U kunt contact opnemen via ons contactformulier of direct online een afspraak maken. Bij Praktijk de Mond zorgen wij samen voor een goede mondgezondheid.