fbpx
 

Kosten kroon plaatsen

Heeft u last van een verzwakte of beschadigde tand? Dan kunt u een kroon laten plaatsen. Uw beschadigde tand of kies wordt in dat geval vervangen door een kroon. Dit maakt dat u met een kroon weer met een geheel compleet gebit kunt rondlopen. Ook maakt een kroon het kauwen weer een stuk eenvoudiger. Heeft u geen beschadiging aan uw gebit, maar bent u wel onzeker over de kleur of vorm van uw tand/kies? Dan kunnen er kronen geplaatst worden om het gebit mooier te laten ogen. Een kroon is dus eigenlijk een op maat gemaakte kunsttand die perfect past bij de rest van uw gebit.

Wilt u weer over een mooi en compleet gebit beschikken en bent u daarom benieuwd naar de kosten voor een kroon plaatsen? Dan informeren wij u graag hierover, zodat u goed bent voorbereid.

Kroon kosten

De kroon kosten worden bepaald door verschillende factoren. Allereerst zijn de kosten afhankelijk van welk type materiaal er wordt gebruikt voor het plaatsen van de kroon. Hierbij is er de keuze uit een metalen of porseleinen kroon. Ook zijn de kosten bij ieder persoon verschillend, doordat de duur van de behandeling voor iedere kroon plaatsing varieert. Kost de behandeling meer dan €250? Dan is de tandarts verplicht u voorafgaand aan de behandeling een begroting te geven met een indicatie. Zo weet u precies welke kosten u kunt verwachten. Voor een overzicht van de tarieven die wij binnen onze praktijk hanteren kijkt u hier

Kroon kosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kunnen de kosten (deels) worden vergoed indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten. Om te achterhalen in hoeverre de kosten door uw zorgverzekeraar worden vergoed, adviseren wij de polisvoorwaarden goed door te lezen.

Kroon plaatsen bij Praktijk de Mond?

Wilt u graag een kroon plaatsen om u beter te voelen over uw gebit? Het team van Praktijk de Mond staat voor u klaar. Wij zorgen met onze vakkundige behandelingen voor de best mogelijke mondzorg voor onze patiënten. Persoonlijke aandacht en begeleiding is wat u van ons kunt verwachten. Dit gebeurt allemaal binnen een prettige, veilige omgeving. Een afspraak maken kan online of telefonisch op +31 (0)20 304 48 14. Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze stellen in ons contactformulier. Onze tandartsen helpen u graag met het behouden van een mooi en gezond gebit!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)