fbpx
 

Kosten facings

Een afgebroken hoekje, scheve of verkleurde tanden? Facings zijn hier de oplossing voor. Een facing is als het ware een dun schildje dat op de tand of kies wordt geplaatst. Dit kunnen composiet of porselein facings zijn. Facings zorgen ervoor dat uw gebit een frissere en gezondere uitstraling heeft. Samen met de tandarts kijkt u naar de gewenste kleur en vorm van de facings voor uw tanden. Wilt u graag composiet of porselein facings laten plaatsen en bent u benieuwd naar de kosten? Wij informeren u graag.

Wat kosten facings?

De kosten voor facings zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze worden in een opgestelde tarievenlijst weergegeven in de V- en R-codes. Het verschilt echter per persoon wat de kosten zijn voor het plaatsen van facings. Het hangt er namelijk vanaf welk materiaal er wordt gebruikt (composiet of porselein facings). Ook is het afhankelijk van het aantal facings dat wordt geplaatst. De kosten voor composiet facings zijn relatief goedkoper dan porseleinen facings. Porseleinen facings worden echter gemaakt door een tandtechnicus.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Voor kinderen tot 18 jaar worden de kosten van facings alleen vergoed vanuit de basisverzekering wanneer het om composiet facings gaat. Er zijn echter uitzonderlijke gevallen waarin porseleinen facings ook worden vergoed. Denk aan bepaalde aandoeningen in het tandglazuur.

Vanaf 18 jaar en ouder worden facings niet langer vergoed vanuit de basisverzekering. Om toch een vergoeding te ontvangen voor de behandeling is het raadzaam een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt in de meeste gevallen een bepaald percentage van de kosten wel vergoed. Informeer voorafgaand bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van een vergoeding van de kosten voor facings. Dan weet u voor uw behandeling bij onze praktijk waar u aan toe bent.

Facings plaatsen bij Praktijk de Mond

Wilt u één of meerdere facings plaatsen? Dan is het mogelijk een persoonlijke begroting te ontvangen, zodat u weet wat de exacte kosten zijn voor uw gebit. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk voor een consult. Op basis daarvan wordt er een persoonlijk plan opgesteld. Onze tandartsen zijn experts op het gebied van tandheelkundige zorg. Wij helpen u graag door u te voorzien van een stralend en gezond gebit!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)