fbpx
 

Oorzaak ontstoken tandvlees

Wanneer u last heeft van bloedend tandvlees na het tandenpoetsen kan dit al snel duiden op ontstoken tandvlees. Dit kan ontzettend pijnlijk en vervelend zijn. Ook is het een teken dat uw gebit de juiste zorg nodig heeft om een optimale mondgezondheid te verkrijgen. U bent echter vast benieuwd wat de oorzaak kan zijn van ontstoken tandvlees of waaraan u dit kunt herkennen. Wij informeren u graag hierover, zodat u snel ontstoken tandvlees herkent.

Ontstaan ontstoken tandvlees

De grootste oorzaak van het ontstaan van ontstoken tandvlees is slechte mondhygiëne. Door het gebit niet de juiste mondzorg te bieden, komen er namelijk sneller bacteriën in de mond terecht. Deze bacteriën verspreiden zich snel, wat kan leiden tot ontstoken tandvlees. Andere factoren die ontstoken tandvlees kunnen veroorzaken, zijn bijvoorbeeld zwangerschap en menstruatie.

tandvlees

Hoe herkent u ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees is op het blote oog lang niet altijd zichtbaar. Wel zijn er symptomen waaraan u het begin van ontstoken tandvlees kunt ontdekken. Zo kan het tandvlees rood en gezwollen raken. Ook bloedt het tandvlees bijvoorbeeld sneller tijdens het tandenpoetsen. Bovendien heeft u bij ontstoken tandvlees last van pijn, irritatie, een slechte adem en/of een nare smaak in uw mond. Twijfelt u of u te maken heeft met een van deze symptomen of wilt u weten wat u kunt doen tegen ontstoken tandvlees? Neem dan gerust contact op met de tandarts voor meer informatie over ontstoken tandvlees.

Ontstoken tandvlees behandelen bij Praktijk de Mond

Voor het behandelen van ontstoken tandvlees kunt u altijd terecht bij de tandartsen van Praktijk de Mond. Wij beschikken over een ervaren team dat gespecialiseerd is in alles op het gebied van tandheelkundige zorg. Uw ontstoken tandvlees wordt verholpen in een fijne sfeer en met de juiste vakkundige kennis en persoonlijke aandacht. U staat bij ons als patiënt centraal. Wij streven ernaar u de best mogelijke mondzorg te bieden, zodat u weer zorgeloos kunt rondlopen met een ontstekingsvrij gebit. Praktijk de Mond helpt u graag!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)