fbpx
 

Tanden bleken

Mooie witte tanden zijn erg populair. Tegenwoordig is er veel aanbod om uw tanden zo snel mogelijk wit te kunnen krijgen. Zelf uw tanden wit maken met behulp van een bleekbehandeling kan vaak een mooi resultaat geven, maar dit is zeker niet altijd het geval. Daarnaast kunnen onveilige bleekprocessen schade toebrengen aan de mond, de tanden en de kiezen. Daarom kunt u het beste uw tanden bleken bij Praktijk De Mond, om er zeker van te zijn dat de behandeling geen schade toebrengt aan uw gebit. We hanteren de best klinisch bewezen bleekmethode toe. We maken voor u een bitje op maat en u kunt dan tot 10 dagen thuis zelf bleken met tot wel 5 tinten lichter!

Wilt u uw tanden bleken en bent u benieuwd naar de behandeling? Dan informeren wij u graag.

bleken

Behandeling tanden bleken

Allereerst beoordeelt de tandarts of de mondhygiënist uw gebit. Er wordt dan vastgesteld of uw tanden gezond zijn. Vervolgens wordt de kleur van de tanden bekeken en gekeken naar de oorzaak van de verkleuring. Overigens kleuren vullingen, kronen en bruggen niet mee met de behandeling en kunnen deze nog zichtbaarder worden na het bleken.

Er zijn verschillende methoden om uw tanden te bleken. Uw tanden kunnen van binnenuit of buitenaf worden gebleekt. De lengte van een bleekbehandeling is dan ook afhankelijk van de bleekmethode. Indien u last heeft van dode tanden, wordt er van binnenuit gebleekt. De tandarts maakt hiervoor de tand open en brengt blekend middel aan. Als het gewenste resultaat is behaald, wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling.

Wanneer er sprake is van levende tanden, wordt er van buitenaf gebleekt. Dit gebeurt meestal bij lokale verkleuringen. De tandarts zal gebruik maken van concentraties peroxide waarmee er met behulp van een bleeklamp of laser wordt gebleekt. Dit kan zorgen voor gevoeligheid van de tanden en het tandvlees.

Kosten tanden bleken

De kosten van tanden bleken zijn gehanteerd conform de tarievenlijst die is opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook wij hanteren binnen onze praktijk deze kosten voor tanden bleken.

Tanden bleken bij Praktijk de Mond

Vindt u het vervelend dat uw tanden niet helemaal wit zijn, maar wilt u dat uw tanden op een veilige manier worden gebleekt? Dan staan de tandartsen van Praktijk de Mond voor u klaar. Bij ons weet u zeker dat het bleken van uw tanden veilig gebeurt en hoeft u zich geen zorgen te maken om de gezondheid van uw tanden. U kunt contact opnemen via ons contactformulier. Samen zorgen wij voor een mooi en stralend gebit!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)