fbpx
 

Tandarts controle afspraak

Voor een optimale mondgezondheid is het van belang ieder half jaar een tandarts controle afspraak in te plannen. Dit wordt ook wel een periodieke controle genoemd. Door halfjaarlijks een controle afspraak bij de tandarts in te plannen, worden eventuele gebitsproblemen tijdig gesignaleerd. Ook wordt zo voorkomen dat eventuele gebitsproblemen verergeren.

De tandarts controle afspraak

Tijdens een periodieke controle bekijkt de tandarts de staat van uw tanden, kiezen en tandvlees. Aan de hand daarvan kan bepaald worden of er sprake is van gaatjes, ontstoken tandvlees of andere gebitsproblemen. Ook kan de tandarts röntgenfoto’s maken om een beter beeld te krijgen van de huidige staat van het gebit. Daarnaast adviseert de tandarts hoe u uw gebit de beste mondzorg kan bieden door middel van tips en poetsinstructies. In totaal duurt een controle afspraak bij de tandarts +/- 15 minuten. Het komt echter voor dat de tandarts tijdens de periodieke controle ziet dat er een vervolgbehandeling nodig is. Bijvoorbeeld om een gaatje te vullen. In dat geval wordt er een vervolgafspraak met u ingepland.

Kosten tandarts controle afspraak

De tarieven voor een controle afspraak bij de tandarts zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De kosten kunnen per tandarts afspraak variëren. Dit is afhankelijk van de handelingen die verricht moeten worden tijdens de afspraak. Alles over tandarts kosten en vergoedingen wordt hier uitgebreid toegelicht.

Tandarts controle afspraak maken bij Praktijk de Mond

Hebt u vragen over het verloop van een periodieke controle bij de tandarts? Deze kunt u gerust stellen in ons contactformulier. Het maken van een controle afspraak bij onze praktijk kan online of door te bellen naar +31 (0)20 304 48 14. Onze tandartsen helpen u graag met het behouden van een goede mondgezondheid. Dit doen we met vakkundig advies en persoonlijke aandacht en begeleiding. Wij willen u immers voorzien van de best mogelijke mondzorg om gebitsproblemen te voorkomen. De tandartsen van Praktijk de Mond staan voor u klaar!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)