fbpx
 

Facings

Het komt voor dat mensen niet tevreden zijn met hun gebit doordat zij bijvoorbeeld een spleetje tussen de tanden hebben of last hebben van afgebroken/scheve tanden. Een facing kan hiervoor de oplossing bieden. Facings zijn laagjes met vulmateriaal van composiet of porselein. Dit vulmateriaal wordt dan op uw tanden geplakt. Indien u graag facings wilt, zal de tandarts voorafgaand de vorm en de kleur van de facings met u overleggen.
Bent u ontevreden over uw gebit en daarom benieuwd naar de verschillende soorten facings en de kosten ervan? Dan informeren wij u graag.

Wanneer facings laten plaatsen?

De meest voorkomende reden om een facing te plaatsen, is om het gebit te verfraaien. De tandarts kan op deze manier een spleetje tussen de tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Facings gaan ongeveer acht jaar mee. Dit hangt echter wel af van de manier waarop er wordt omgegaan met de geplaatste facings. De facing kan bijvoorbeeld beschadigd raken door tandenknarsen. Gelukkig kan een beschadigde facing worden gerepareerd of vervangen. Hierdoor raakt de tand zelf niet beschadigd.

De behandeling

Om de facings te plaatsen, kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Deze materialen zijn composiet facings en porseleinen facings. Voor het plaatsen van een composiet facing is er één behandeling nodig. Voor het plaatsen van een porseleinen facing zijn er minimaal twee bezoeken bij de tandarts nodig. Dit komt doordat porseleinen facings in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt.

De kosten van facings

De kosten voor het plaatsen van facings zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen hanteren wij uiteraard ook in onze praktijk. Daarentegen hangen de prijzen af van een aantal factoren zoals het gebruikte materiaal. U kunt hier meer lezen over de kosten van facings of onze tarievenlijst bekijken.

Facings plaatsen bij Praktijk de Mond

Wilt u uw gebit er beter uit laten zien door facings te laten plaatsen? Dat kan bij Praktijk de Mond. U kunt er bij ons zeker van zijn dat de facings op de juiste manier worden geplaatst. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd en helpen graag bij het realiseren van een mooi, maar vooral ook een gezond gebit. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Samen kunnen wij zorgen voor een goede mondgezondheid!