fbpx
 

Kindertandarts

Een kindertandarts is gespecialiseerd op het gebied van kindertandheelkunde. De kindertandarts is erop gericht om kinderen te behandelen met extreme angst voor de tandarts, gedragsproblemen en veel gaatjes. Ook is de kindertandarts gericht op kinderen met medische problematiek en een lichamelijke of verstandelijke beperking. Hiervoor volgt de kindertandarts een speciale opleiding als pedodontoloog, waardoor hij/zij weet hoe met het gedrag van kinderen moet worden omgegaan. Verder verricht een kindertandarts exact dezelfde behandelingen als een gewone tandarts. 

Ervaart uw kind angst voor de tandarts en wilt u hem of haar daarom laten doorverwijzen naar een kindertandarts? Dan bent u vast benieuwd wat u als ouder kunt verwachten van een kindertandarts. Wij informeren u graag hierover.

preventie behandeling

Behandeling kindertandarts

Om te beginnen is het voor een kindertandarts van belang om te achterhalen wat de ervaring en situatie van het kind was bij de vorige tandarts of mogelijke andere medische settings. Dit om een beeld te krijgen van het gedrag van het kind. Aan de hand van het gesprek en de staat van het gebit wordt er vervolgens een behandelplan opgesteld. De kindertandarts voert dezelfde handelingen uit als een gewone tandarts. Als kindertandarts is het van belang om de kinderen een vertrouwd gevoel te geven. Dit zal gedaan worden door alle handelingen duidelijk uit te leggen aan het kind tijdens de behandeling en duidelijke afspraken te maken. Ook wordt er naderhand afgesproken wat er tijdens de volgende afspraak wordt gedaan. Hierdoor weet het kind wat hem of haar staat te wachten en wordt er duidelijkheid gecreëerd.

Kosten kindertandarts

De kosten voor een behandeling bij een kindertandarts zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Echter, bij kinderen worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering.

Afspraak inplannen bij kindertandarts Praktijk de Mond?

Wilt u een afspraak maken bij de kindertandarts voor uw kind? Dan kunt u terecht bij onze praktijk! Wij beschikken over een kindertandarts die gespecialiseerd is in alle behandelingen op het gebied van kindertandheelkunde. Wij zorgen ervoor dat uw kind zich fijn en vertrouwd voelt tijdens de behandelingen en geen angst ervaart. Maar het allerbelangrijkste nog: wij bieden uw kind de best mogelijke mondzorg voor het behouden van een gezond gebit. U kunt bij ons een online afspraak inplannen of contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij verwelkomen u en uw kind(eren) graag in onze praktijk!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)