fbpx
 

Implantoloog

Een implantoloog is gespecialiseerd in het vervangen van een tand of kies door implantaten te plaatsen. Implantaten zijn kunstwortels die geplaatst worden ter vervanging van natuurlijke wortels. Het verschil tussen kunstwortels en natuurlijke wortels is niet voelbaar. Wel behoudt het gebit dankzij implantaten zijn natuurlijke sterkte. Bovendien zorgen implantaten ervoor dat u moeiteloos kunt blijven eten, praten en lachen. Dit zonder de pijn of onzekerheid van een verloren tand of kies te ervaren. Ook in onze praktijk beschikken wij over implantologen die u kunnen voorzien van implantaten. Wilt u eerst meer info over hoe een implantoloog te werk gaat? Wij informeren u graag.

Wanneer heb ik een implantaat nodig?

In de meeste gevallen worden implantaten geplaatst indien een tand of kies verloren gaat. Het kan dan gaan om één tand of kies. Het kan echter ook om meerdere tanden of kiezen gaan die verloren zijn gegaan. Daarnaast kan het voorkomen dat een tand of kies van nature ontbreekt. Wanneer u te maken heeft met een van deze situaties is het mogelijk een of meerdere implantaten te laten plaatsen door de implantoloog. Hoe sneller u contact opneemt bij het verloren gaan van uw tand, des te beter. Zo kan het snel worden opgelost, zodat u weer bent voorzien van een geheel gevuld gebit.

Behandeling implantaten

Voorafgaand aan de behandeling maakt de implantoloog röntgenfoto’s en wordt de huidige staat van uw gebit in kaart gebracht. Aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het plaatsen van de implantaten wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Na het verdoven wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt om tot het kaakbot te komen. Hier wordt een klein gaatje in geboord om vervolgens het implantaat (of implantaten) op te plaatsen. Daarbovenop wordt een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese geplaatst.

Kosten en vergoeding implantoloog

De tarieven voor alle tandartsbehandelingen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit geldt dus ook voor onze implantologie behandelingen. De kosten voor het plaatsen van implantaten verschillen per behandeling. Het hangt namelijk onder andere af van hoeveel implantaten er geplaatst moeten worden en de complexiteit van de behandeling. Wilt u een begroting voor de kosten die in rekening kunnen worden gebracht voor uw behandeling? Neem hiervoor contact op met uw tandarts.

Implantoloog van Praktijk de Mond

Wilt u een of meerdere implantaten laten plaatsen door een implantoloog? Dan kunt u bij Praktijk de Mond terecht. Wij beschikken over implantologen die u willen voorzien van de best mogelijke mondzorg. Dit doen wij door het geven van vakkundig advies en persoonlijke aandacht en begeleiding. U kunt online een afspraak maken of bellen naar +31 (0)20 304 48 14. Wij helpen u graag weer vol zelfvertrouwen rond te lopen met een geheel gevuld gebit.


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)