fbpx
 

TEMPLATE Sub pagina

Het is niet gek als u angst ervaart voor de tandarts. Veel mensen zijn namelijk bang voor de tandarts. In sommige gevallen is die angst zelfs zo erg dat ze niet meer naar de tandarts durven te gaan. Dit kan ertoe leiden dat problemen in het gebit niet worden opgemerkt of aangepakt, wat ten koste gaat van de mondgezondheid. Ervaart u ook angst voor de tandarts, maar wilt u wel graag op afspraak komen om uw mond gezond te houden? Wij beschikken bij Praktijk de Mond over tandartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met (extreme) angst voor de tandarts. Angst tandartsen die klaar staan om u te helpen bij het behouden van een gezond gebit.

Het verschil tussen een reguliere tandarts en angst tandarts is dat een angst tandarts extra lang de tijd voor u neemt. Er wordt meer tijd vrijgemaakt voor de behandeling en daarom is er ook tijd voor het persoonlijk begeleiden tijdens de behandeling. Iets waar we bij Praktijk de Mond veel waarde aan hechten. Onze angst tandartsen zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt door u rustig en helder mee te nemen in de stappen die gedurende de behandeling worden gezet. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten van de behandeling. Samen werken we aan het verminderen van uw angst voor de tandarts.

Wat is de oorzaak van angst voor de tandarts?

Angst hebben voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Het heeft vaak te maken met een nare ervaring uit het verleden bij de tandarts. Er kan bijvoorbeeld iets mis zijn gegaan tijdens een behandeling, waardoor de angst blijft bestaan dat dit nogmaals kan voorvallen. Ook zijn mensen vaak bang dat de tools die de tandartsen gebruiken voor pijn kunnen zorgen. Denk aan een verdovingsinjectie of het doorboren of prikken van de tong. Een andere mogelijke oorzaak is de angst die van kinds af aan is aangepraat, doordat de ouder ook angst voor de tandarts ervaarde. Dit kan tot gevolg hebben dat het kind van jongs af aan al een angst creëert voor het bezoeken van de tandarts.

Wilt u deze oorzaken tegengaan en achterhalen wat u kunt doen? Wij helpen u graag met tips wat u kunt doen tegen uw angst voor de tandarts.

Hoe verloopt een behandeling bij de angst tandarts?

Voorafgaand aan de behandeling bespreekt de angst tandarts stapsgewijs welke handelingen verricht worden tijdens de afspraak. Hiervoor zal ruim de tijd worden genomen om de patiënt gerust te stellen. Blijven de zenuwen en angst toch een te grote rol spelen? Dan kan er in overleg worden gekozen om verdovende of kalmerende middelen te gebruiken, zodat u zich comfortabeler voelt.

Op afspraak bij de angst tandarts van Praktijk de Mond!

Wilt u graag een intakegesprek inplannen voor een afspraak met de angst tandarts? Dat kan bij Praktijk de Mond! Wij helpen u graag om van uw angst voor de tandarts af te komen door u de best mogelijke persoonlijke begeleiding te bieden. Wij nemen de tijd voor u en leggen alles uitgebreid uit, zodat u exact weet wat u van de behandeling kunt verwachten. Voor informatie of vragen over de angst tandarts kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Ook kunt u bellen naar +31 (0)20 304 48 14. De angsttandartsen van Praktijk de Mond staan voor u klaar!


  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag
  OchtendMiddag

  De tandvleescontrole is gratis en geheel vrijblijvend. U dient minimaal 24 uur van te voren de afspraak te wijzigen of af te zeggen.

  * verplichte velden (alleen volledig ingevulde formulieren kunnen in behandeling worden genomen)